Veertigdagentijd - B

In de Veertigdagentijd wordt in de kerk paars gedragen. Paars is de kleur van voorbereiding. We spreken in de kerk van 'jaar B'. We hebben jaar A, jaar B en jaar C. In ieder jaar komt een andere evangelist aan de beurt. In jaar B is het Marcus waar we uit lezen. Er zijn toch 4 evangelisten?! Aha, dat is netjes opgelost. :) Johannes komt op speciale dagen aan de beurt. En zo krijg je op drie jaar tijd alle evangelisten aan de beurt. Slim, hé!? :) 

Tijd om te knutselen! 

Iedere dag een werkpunt, een idee uit Engeland! 

Met deze doe-kalender kan je iedere dag van de Veertigdagentijd 1 kaartje nemen. Dat is jouw opdracht voor die dag. Het kaartje stop je niet terug maar leg je bijvoorbeeld bij een kruisje of stop je in een potje. Op die manier kan je iedere dag iets anders doen. 

Klik op de knop hieronder om de pagina's te downloaden. De eerste twee pagina's moet je dubbelzijdig afdrukken. De laatste vier enkelzijdig. Veel succes! 

Hartje voor Asdag...

Dit jaar valt Aswoensdag op Valentijn. Bijzonder. 40 dagen vasten. Tijd voor meer bezinning, gebed, delen, nadenken over jezelf, je iets ontzeggen om zo ook te leren je gevoelens onder controle te krijgen. En vooral voor het slapen even in eigen hart te kijken. En daar kan Alice Nahon haar gedicht ons nog steeds aan herinneren. Je kan het sjabloon voor het hartje downloaden. Versier het, knip het uit, versier de andere kant, vouw op de lijnen en plak het gedichtje van Alice Nahon in het hartje. 

De vastenvlinder van juf Sigrid. 

Download de vlinder, versier hem met mooie kleuren. Kleef de kleine in de grote (laat de vleugels los). Neem een strookje papier en denk na over wat jouw puntje voor deze Vasten kan zijn. Iedere dag zonder tegenstribbelen uit jouw bed komen? Een extra taakje in het huishouden? Misschien frisdrank laten en enkel water drinken? Noteer het op een strookje papier, rol het op en bind het aan jouw vlinder vast. De vlinder kan je een plekje geven in jouw kamer, op de koelkast of zelfs in de takken voor jouw paasboom. Op die manier wordt je vaak herinnerd aan jouw vastenpuntje(s). Wanneer je jouw aan je Vasten houdt, vul je jouw omgeving in ieder geval met meer kleur! 

Klik op de knop voor meer materiaal! 

De Goede Week in een mapje.

Even bezinnen...